08-556 219 00

En sensationell flytt av anrik villa från 1885 – M3 Bygg i samverkan med Telge Fastigheter

2021-11-26
Flytta till ett nytt boende kan vara ett tidskrävande och tungt arbete. Föreställ dig att flytta på ett helt hus, som dessutom är nästan 140 år gammalt. I ett projekt av denna dignitet krävs eftertanke, erfarenhet och kunskap samt ett bra samarbete.

Familjen Holmbergs sommarvilla från 1885 skänktes till Torekällberget 1966 för allmän beskådan men har under ett halvt sekel stått på en provisorisk och undanskymd plats. För att åter bringa liv till detta unika kulturarv beslöt Telge Fastigheter att flytta på villan till en mer tillgänglig plats där alla får möjlighet att njuta av dess skönhet och praktfulla detaljrikedom.

Vi på M3 Bygg fick förmånen att vara en del detta otroligt roliga och inspirerande projekt och samtidigt använda vår gedigna erfarenhet inom kulturminnesmärkta byggnader.

En flytt av den anrika sommarvillan var ett projekt med utmaningar och där förutsättningarna inte alltid var självklara. Projektet krävde mycket flexibilitet, erfarenhet och kommunikation från oss som entreprenör men samtidigt från vår beställare Telge Fastigheter.

I samverkan med Telge Fastigheter och ett exemplariskt samarbete på alla nivåer, så kunde sommarvillan på ett smidigt och eftertänksamt sätt flyttas till en permanent plats. Nu kan alla besökare åter ta del av denna historiska byggnad och dess skönhet.

      

Flytten blev en publiksuccé

Nyheten om flytten av sommarvillan på Torekällberget hade spridit sig i Södertälje och under dagen kom flera åskådare förbi för att bevittna det spektakulära lyftet. Folksamlingen ökade sakta i omfång. En del tog tillfället i akt och njuta av händelsen med filt, kaffe och fika. Många barn ville inte gå därifrån, kranarna hade helt klart en ”wow faktor”.

 

Läs mer om projektet här

Se filmen om projektet här