08-556 219 00

Östra och Västra Gymnasiehusen

2023-10-16

På Riddarholmen väcks snart två av Stockholms historiska pärlor till liv igen. Vi är stolta över att meddela att M3 Bygg snart tar sig an ännu ett betydelsefullt uppdrag – renoveringen av Östra och Västra gymnasiehusen. På uppdrag av Statens fastighetsverk har vi fått förtroendet att föra dessa ikoniska byggnader in i framtiden. M3 Bygg ansvarar för utförandeentreprenaden i projektet, som sträcker sig från augusti 2023 till våren 2025.

I århundraden har Östra och Västra gymnasiehusen stått som landmärken på Riddarholmen. Nu är tiden inne för dessa byggnader att genomgå en renovering och anpassas för att bättre möta framtidens behov. Östra och Västra gymnasiehusen har ett betydande historiskt och arkitektoniskt värde, och vår målsättning är att bevara och förstärka deras klassiska charm. Vårt mål är att förena historiskt arv med modern funktionalitet och skapa en inspirerande miljö för kommande generationer.

Att möta framtiden
Projektet omfattar en rad åtgärder – utbyte av installationer, installation av hiss, fasadarbeten, takrenovering samt   ytskiktsrenovering. Lokalerna kommer helt enkelt anpassas för framtidens behov. För att säkerställa att arbetet håller hög kvalitet arbetar vi sida vid sida med ett dedikerat team av specialister.

Projekt Östra och Västra Gymnasiehusen

Kund: Statens Fastighetsverk
Projekttid: augusti 2023 – våren 2025
Entreprenadform: Utförandeentreprenad